Skip to main content

Onlangs voegde Riquette zich bij onze Perfact-familie. Ze versterkt het team in het Noorden van Nederland en wel in een hele nieuwe regio, namelijk Noord-Oost Nederland. Een regio waar Perfact afgelopen zomer een nieuw kantoor opende. Leer Riquette beter kennen en hoe ze de afgelopen maanden heeft ervaren bij Perfact.

Nieuw kantoor

“Het was geen standaard opstart. Er was namelijk nog niets, dus de eerste weken werkte ik vooral thuis in Wijster, Drenthe. Daar woon ik samen met mijn man; mijn inmiddels volwassen kinderen hebben het huis al (zo goed als) verlaten. In de tussentijd werd er druk gezocht naar een kantoor – inmiddels hebben we een mooie plek in Assen gevonden. Nu het kantoor ook helemaal is ingericht zijn we helemaal klaar om meters te maken. Samen met de komst van mijn nieuwe collega, Roxane (Accountmanager), gaan we de regio Noord-Oost Nederland op de kaart zetten. Ik heb er zin in!”

Die opstart brengt uiteraard de nodige uitdagingen met zich mee, maar Riquette vindt het geen probleem om in het diepe gegooid te worden. “Ik ga graag zelf opzoek naar de oplossingen, en op deze manier leer je ook snel in een korte tijd”.

Niet lullen maar poetsen

“Ik ben iemand die graag aanpakt en doet”. Dit blijkt onder andere uit haar gezellige sociale verenigingsleven, maar ook zeker uit haar achtergrond en werkervaring die Riquette al heeft opgedaan. Ze startte namelijk vanuit MTS Motorvoertuigentechniek in een werkplaats, waar ze sleutelde aan auto’s. Niet direct een standaard omgeving als vrouw – wellicht wat generaliserend, maar die tendens heerst nog steeds. Deze ervaring heeft wel een bepaalde basis gelegd. Al snel werd Riquette gevraagd om de planning binnen de werkplaats voor haar rekening te nemen. Een hele verantwoordelijkheid, zeker als je bedenkt dat ze in deze tijd ook nog moeder is geworden van een zoon en dochter.

Later werd het bedrijf overgenomen en belandde Riquette per toeval in de evenementenbranche, weer iets heel anders. Hier zorgde ze 15 jaar lang dat er voldoende personeel was tijdens grote evenementen zoals TT Assen en de schaatswedstrijden in Thialf. Die betreffende medewerkers leidde ze daarnaast ook op. In deze wereld had Riquette veel te maken met intercedenten, iets wat ze aantrekkelijk vond in haar werk.

Haar eerste baan als intercedent was voor een evenementenbureau. Alleen gooide de coronaperiode voor dit bureau roet in het eten en startte Riquette, als recruitment consultant, bij Euro Planit – een technisch detacheringsbureau. “Zo werd de cirkel weer rond, want mijn interesse in de techniek is altijd gebleven. Ik ben hier 3 jaar werkzaam geweest en heb heel veel van het vak geleerd. Het mooiste aan dit vak vind ik dat ik veel met mensen in contact ben. Mensen ‘lezen’ vind ik leuk, aanvoelen wat ze kunnen, en ze vervolgens op een plek te plaatsen waar ze kunnen groeien. Mijn vorige werkgever richtte zich vooral op het uitzenden van mensen, en dat gaat vooral heel snel. Bij Perfact vind ik het juist mooi dat we ook consultancy aanbieden, en zaken vaak op projectbasis gebeuren. Het gaat niet alleen om ‘de juiste persoon op de juiste plek’ plaatsen, maar ook om ervoor te zorgen dat onze technische collega’s aan de juiste projecten worden gekoppeld en dat onze consultants waarde toevoegen door hun expertise”.

Op- en uitbouwen

“We zitten nu nog in een opbouwende fase, ik ben me ook steeds meer in de techniek aan het verdiepen. Door mijn achtergrond vind ik dit sowieso al interessant, maar het geeft me ook handvaten om op het juiste niveau met de opdrachtgever en nieuwe collega’s te kunnen sparren.

Deze nieuwe uitdaging geeft me echt de drive om iets op te bouwen vanuit het niets, waarbij we gelukkig kunnen voortbouwen op de solide basis van de sterke cultuur, normen en waarden van het bedrijf. En ook het team spreekt me enorm aan. Want ondanks dat ik alleen in deze regio gestart ben, ben ik wel warm ontvangen door mijn regiomanager en collega’s in Noord-West Nederland en de collega’s op het hoofdkantoor in Munstergeleen. Ik voel me thuis in deze organisatie, waar je de vrijheid krijgt om je eigen expertise toe te passen, maar ook de gezelligheid en het warme van een ‘familie’ ervaart. Nu zorgen dat deze familie zich verder uitbreidt in de regio Noord-Oost Nederland”.

Woon jij in Noord-Oost Nederland en lijkt het je leuk om eens kennis te maken met Riquette om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen neem dan vooral contact op met Riquette of kijk eens op onze website: www.perfact-career.com.