Skip to main content

Business

Continous Improvement

Bij elk bedrijfsproces, eenvoudig of complex, treden weleens moeilijkheden of problemen op. Van die issues waarvan steeds gezegd wordt: “hier moeten we iets mee”, of van die zaken die altijd beter kunnen. De ene keer is dat makkelijk op te lossen, de andere keer wat minder. In plaats van incidentele brandjes te blussen, zoeken wij voor onze opdrachtgevers oplossingen waar ze op lange termijn iets aan hebben. Zo maken we niet alleen vandaag, maar ook morgen het verschil. 

Video: een korte introductie over Lean Six Sigma door Bas Mooij 

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen methodiek voor het duurzaam en aantoonbaar verbeteren van processen en organisaties. Het biedt een aanpak waarmee organisaties op een gestructureerde wijze via bepaalde methodes concrete resultaten kunnen boeken om zich continu te kunnen verbeteren (Continuous Improvement). Vandaar dat steeds meer organisaties van een ‘traditioneel’ naar een ‘Lean’ organisatiestructuur overstappen.

A3 DMAIC Problem Solving

Met Lean focussen we op het elimineren van processen die geen waarde toevoegen (waste) om zo systemen efficiënt te laten doorstromen. Met Six Sigma maken we gebruik van statistische hulpmiddelen om de hoofdzaak van het probleem te vinden en te identificeren hoe deze verbeterd kan worden. Zowel Lean als Six Sigma gebruiken de DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve, Control), een standaardmethode voor wetenschappelijk denken, om problemen op te lossen. Door gebruik te maken van zowel Lean als Six Sigma kunnen we bedrijfsprestaties duurzaam verbeteren. 

Meer over Lean

Vraag mij alles over Continuous Improvement!

Bas Mooij  |  Master Black Belt Lean Six Sigma

Case29 april 2022

Risico’s beheersen door geavanceerde algoritmes

Industrie 4.0, wie het kent wil er mee aan de slag! Zo ook een groot energieproductiebedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit dit bedrijf met ruim 120 sites verspreidt over heel...
Case9 maart 2022

Lage kosten, maximaal resultaat door toepassen van intelligente sensoren

De toepassingen binnen industrie 4.0 zijn talrijk. Dat blijkt ook uit deze use case. Door het verzamelen en analyseren van de juiste data kan een bepaald proces worden verbeterd en...