Skip to main content

Business

Consultancy

De wereld veranderde nog nooit zo snel als nu. Steeds weer verder innoveren om de technologie bij te houden vraagt veel van organisaties en hun teams. Niet alleen de juiste kennis en vaardigheden, maar ook de juiste mensen op de juiste plek. Door middel van consultancy ondersteunen we vanuit Perfact daar waar er behoefte aan is, en maken we jullie organisatie samen future-proof.  

Strategie

Onze ervaring leert dat er maar weinig slechte ondernemingen zijn. Slechte strategieën daarentegen, die zijn er genoeg. Dat is jammer, want een goede strategie motiveert de medewerkers van de organisatie en geeft klanten vertrouwen. Perfact helpt organisaties een strategie te bepalen waarmee ze hun klanten beter kunnen helpen. Dit doen we door gezamenlijk antwoorden te zoeken op de vragen en door onze kennis, ervaring en creativiteit in te zetten waar dat nodig is.

Scans

Onze consultants werken nauw samen met opdrachtgevers om hun behoeften beter te begrijpen en te zoeken naar de optimale aansluiting van de bedrijfsprocessen, techniek en organisatie. Met behulp van bewezen methodieken bieden we oplossingen die het verschil maken. Met onze scans inventariseren we kwalitatieve en kwantitatieve data om tot nieuwe inzichten te komen, risico’s te beheersen en onze opdrachtgevers verder te brengen. Met name in een wereld waar de traditionele PDCA-cyclus te langzaam is en men op basis van vertrouwen moet innoveren is een dynamische scan interessant op optimalisatiepotentie in kaart te krijgen. 

Bekijk de video: Jasper maakt het verschil bij Perfact Antwerpen

Portfolio Program & Project Management

Zonder een effectieve strategische planning, is het moeilijk om de juiste keuzes te maken en succesvol te worden in projectmanagement. Strategisch portfolio en programma management focust op de toekomst van onze klant. Perfact Group ondersteunt bij het opstellen van het overzicht en actieplan waarin de bedrijfsdoelen van de toekomst gedefinieerd staan. Dit plan komt tot stand door het begrijpen van actuele en toekomstige operationele prioriteiten en is afhankelijk van beschikbare resources en diverse randvoorwaarden. 

Perfact Project Management

ERP & functional software consultancy

Wij zien software niet als een doel, maar als middel. Indien het juist wordt toegepast, goed is ingericht en afgestemd is op jullie doelen en behoeften, kan software van hoge toegevoegde waarde zijn. Wij ondersteunen bij het implementeren van project specifieke oplossingen zoals Maintasc, MSProject en Primavera, maar ook ERP systemen zoals SAP en of meer asset management focused systemen zoals Maximo en Ultimo 

Onze professionals leveren al jaren advies en implementatie consultancy op het vlak van software en de onderliggende bedrijfsprocessen. We ondersteunen jullie gedurende het hele proces; van het selecteren van de geschikte software, tot aan support na de daadwerkelijke livegang.  

Advies

Onze opdrachtgevers bevinden zich in een continu uitdagende markt; gestelde eisen en veranderende omstandigheden dwingen tot aanpassingen of herstructureringen. Nieuwe markten bieden nieuwe kansen. Reguleringen en risico’s vereisen een reactie. Om inzicht te krijgen in de complexiteit en bron van de vraag-/doelstelling van onze klanten integreert Perfact volledig in de organisatie. Na een grondige analyse adviseren wij op strategisch en tactisch gebied. Dit advies helpt onze opdrachtgevers de juiste keuzes te maken in hoe om te gaan met veranderingen en uitdagingen. Een gedegen advies, waarbij we dankbaar gebruik maken van ons team specialisten. 

Audits

Perfact Group heeft audit en verificatie methoden ontwikkeld die ervoor zorgen dat het doel van het project of de TurnAround niet uit het oog worden verloren en eventueel op tijd worden bijgestuurd. In bestaande TurnAround– en projectorganisaties kunnen onze onafhankelijke specialisten inzicht geven in de status van het proces. Wij signaleren onderbelichte zaken welke een risico vormen, geven gerichte oplossingen en benutten kansen om het maximale project resultaat te behalen. Dit op zowel scope inhoud, organisatie als supportfuncties. 

Meer over audits

Laten we samen het verschil maken!

Niels Dullens |  Accountmanager

Case12 december 2023
Succesvolle turnaround bespreken

Hoe sterke consultancy leidt naar een succesvolle turnaround

Dit project was er een met de hoofdletter P. De P van project, maar ook van Perfact – tijdens deze succesvolle turnaround voor het concern INEOS Phenol Belgium kwamen onze...
Case1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort...