Skip to main content

Business

Data Science

Ieder bedrijf verzamelt data, bewust of onbewust. Over klanten, producten, processen, maar ook mensen. Wat op het eerste gezicht een eindeloze brei van documenten en gegevens lijkt, kan in werkelijkheid juist een hoop waardevolle inzichten en zelf financieel voordeel opleveren. Onze gespecialiseerde consultants kijken graag met je mee om erachter te komen wat data science voor jullie organisatie op kan leveren.  

Industrie 4.0

Hoewel de opkomst van de digitale industriële revolutie al een tijdje aan de orde is, is het nog niet voor iedere organisatie een vanzelfsprekend gegeven. Met de Perfact Industrie 4.0 Scan maken we een analyse op het gebied van leiderschap, cultuur, mensen, organisatie en technologie om te kijken waar een organisatie vandaag de dag staat en op welke gebieden kansen liggen. Afhankelijk van de volwassenheid van jullie organisatie en ambities op dit onderwerp wordt een passende roadmap met concrete projectvoorstellen opgesteld en kan er een strategie uitgezet worden op één of meerdere van de doorgelichte thema’s. 

Big Data & Advanced Analytics

Met de komst van big data, de cloud, Internet of Things (IoT) en Industry 4.0 zitten we midden in een digital transformation. Slimme apparaten ‘praten’ met elkaar en algoritmen nemen beslissingen, veel beter en sneller dan mensen dat kunnen. De impact die dit heeft brengt naast kansen ook risico’s met zich mee op verschillende niveaus binnen de organisatie 

Lees meer

Master Data Management

Master data management is essentieel voor wie zijn processen op een efficiënte manier wil inrichten. Data over klanten, producten, materialen maar ook medewerkers kan waardevolle inzichten en financieel voordeel opleveren, mits het op een slimme manier ingezet wordt. Door middel van tools zoals ERP, SAP en PowerBI zetten onze consultants alles netjes voor je op een rij en maken zo ieder organisatorisch vraagstuk inzichtelijk.  

Meer over MDM

Business Intelligence

Bedrijven die gebruik maken van business intelligence, analyseren grote hoeveelheden ‘ruwe’ data met als doel daarmee waardevolle informatie te verkrijgen voor het maken van strategische en operationele bedrijfsbeslissingen (business insights). Deze zogenaamde ruwe data is meestal afkomstig uit verschillende softwaresystemen binnen het bedrijf, zoals een ERP, HRM, DMS of gespecialiseerde financiële software. Voorbeelden van ruwe data: verkoopgegevens, markttrends, financiële resultaten, etc. Om business intelligence te laten slagen moeten er voldoende gegevens worden geanalyseerd. De IT-afdeling kan er voor zorgen dat de juiste data op de juiste manier wordt onttrokken uit de diverse interne softwaresystemen.  

Advanced Analytics

Bij Business Intelligence (BI) staan twee kernwoorden centraal: data-analyse en bedrijfsinformatie. Bedrijven die gebruik maken van business intelligence, analyseren grote hoeveelheden ‘ruwe’ data, met als doel daarmee waardevolle informatie te verkrijgen voor het maken van strategische en operationele bedrijfsbeslissingen.

Laten we samen het verschil maken!

Fred Hut  |  Regiomanager

Case13 juni 2024

Lean Assessment: de eerste stap naar continue verbeteren

Voor veel organisaties is het een herkenbaar gegeven: er zijn zoveel handmatige oplossingen, afwijkende workflows en extra systemen in het leven geroepen dat het proces er niet efficiënter maar juist...
Case12 december 2023
Succesvolle turnaround bespreken

Hoe sterke consultancy leidt naar een succesvolle turnaround

Dit project was er een met de hoofdletter P. De P van project, maar ook van Perfact – tijdens deze succesvolle turnaround voor het concern INEOS Phenol Belgium kwamen onze...