Skip to main content

Training LEAN Black Belt

Hands-on klassikale training
Accreditatieniveau: LCS-1c
Trainingsduur: 5 dagen (40 uur)
Vooropleiding: Green Belt Six Sigma
Theoretisch en praktijkexamen

Onze laatste en tevens hoogst haalbare Six Sigma training die we aanbieden is de LEAN Expert – Black Belt training. Met deze training worden vaardigheden en kennis aangeleerd die nodig zijn om organisatie te helpen een systematische aanpak in te nemen naar continue verbetering. Als Lean Expert ben je in staat om effectief de transformatie van traditioneel naar Lean management te implementeren.

Hands-on klassikale training
Accreditatieniveau: LCS-1c
Trainingsduur: 5 dagen (40 uur)
Vooropleiding: Green Belt Six Sigma
Theoretisch en praktijkexamen

Leerdoelen

De LEAN Expert – Black Belt training is een vervolg op de LEAN Specialist – Green Belt training. Als Lean Expert ben je in staat om effectief de transformatie van traditioneel naar Lean management te implementeren door het gebruik van Workflow Systemen, afstemming binnen de onderneming te stimuleren door middel van implementatie van de strategie en het uitvoeren van assessments om de volwassenheid van organisatorische processen te bepalen. Als Lean expert leer je ook om medewerkers te coachen en leiden, ‘Kaizen’ events te faciliteren en ‘Level Pull’ systemen te creëren.

Aan het einde van de training ben je in staat om:

  • De transformatie te leiden van Traditioneel Management naar Lean Management door het implementeren van Workflow Systemen;
  • Evaluaties uit te voeren om de volwassenheid van workflows en processen binnen organisaties te bepalen;
  • Afstemming binnen de onderneming te stimuleren door middel van implementatie van de strategie door te voeren;
  • Medewerkers leiden en coachen door het faciliteren van het Problem Solving proces met behulp van de DMAIC methode;
  • Toepassen van DMAIC en gemeenschappelijke tools om dagelijkse problemen op te lossen;
  • Faciliteren van Kaizen events en creëren van Level Pull systemen.

Voor wie?

Deze cursus is ideaal voor gecertificeerde Green Belts die toegewijd zijn in het implementeren van Lean Sigma projecten in de gehele organisatie, inclusief het leiden en begeleiden van Lean Sigma projecten en om de organisatie te helpen naar een systematische aanpak en continue te verbeteren.

Trainingsmodel & Cursusduur

De LEAN Expert – Black Belt is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt en duurt 5 dagen.

Perfact LEAN Academy

Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System). Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen. We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat.

Ben jij klaar

om te beginnen met leren?

Schrijf je in
Case1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort...
Case18 oktober 2022

Van traditioneel naar LEAN management

Sommige organisaties zitten qua management nog in hun ‘comfort zone’: ze pakken de zaken aan zoals ze dat altijd gedaan hebben, want dat voelt vertrouwd. Maar wat als er een vraagstuk op hun pad komt waar de organisatie met hun huidige manier van werken geen oplossing voor hebben?