Skip to main content

Training LEAN Problem Solving

Hands-on klassikale training
Accreditatieniveau: LCS-1a
Trainingsduur: 1 dag (8 uur)
Geen vooropleiding nodig
Theoretisch examen

Voor het eerst kennismaken met LEAN? Onze LEAN Yellow Belt – Problem Solving training geeft een algemene inleiding in ‘Lean’ denken, Six Sigma en de DMAIC methodologie (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle). Neem je deel aan deze training, dan leer je hoe je werkt aan dagelijkse verbeteringen met behulp van bepaalde technieken om de organisatie waar je werkt continue processen te verbeteren.

Hands-on klassikale training
Accreditatieniveau: LCS-1b
Trainingsduur: 2 dagen (16 uur)
Geen vooropleiding nodig
Theoretisch examen

Leerdoelen

De training is voor alle niveaus binnen een organisatie te volgen. Het is een één-daagse training en er is geen voorkennis of opleiding nodig. De LEAN Yellow Belt training leert je bepaalde denkwijzen en technieken toe te passen om dagelijkse problemen binnen organisaties op te lossen.

Aan het einde van de training ben je in staat om:

  • De basisprincipes/fundamenten van Lean Six Sigma te leren
  • Het verschil tussen Lean en Six Sigma te begrijpen
  • DMAIC en gemeenschappelijke tools toe te passen om dagelijkse problemen op te lossen
  • Faciliteren van het Problem Solving proces voor uw geïdentificeerde probleem (met coaching)
  • Weten hoe te beginnen wanneer een probleem is geïdentificeerd.

Voor wie?

De LEAN Yellow Belt training is een introductiecursus voor iedereen die geïnteresseerd is in ‘lean denken’ en wil weten hoe problemen binnen hun organisatie met deze methode opgelost kunnen worden. Deze cursus is ideaal voor elke medewerker van een organisatie die betrokken zal zijn bij de dagelijkse verbetering.

Trainingsmodel & Cursusduur

De training is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt. De Lean Yellow Belt training is een 1-daagse klassikale training.

Perfact LEAN Academy

Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System). Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen. We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat.

Ben jij klaar

om te beginnen met leren?

Schrijf je in
Case1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort...
Case18 oktober 2022

Van traditioneel naar LEAN management

Sommige organisaties zitten qua management nog in hun ‘comfort zone’: ze pakken de zaken aan zoals ze dat altijd gedaan hebben, want dat voelt vertrouwd. Maar wat als er een vraagstuk op hun pad komt waar de organisatie met hun huidige manier van werken geen oplossing voor hebben?