Skip to main content

Data Science

Wat is Master Data Management?

Master Data Management (MDM) is een cruciale bedrijfsstrategie die draait om het beheren, organiseren en integreren van essentiële gegevens binnen een organisatie. Het omvat het centraliseren en standaardiseren van kritieke gegevens, zoals klantinformatie, productgegevens, leveranciersinformatie en meer. Door consistente, betrouwbare en actuele gegevens te waarborgen, kunnen bedrijven betere beslissingen nemen, operationele efficiëntie verbeteren en de klanttevredenheid vergroten.

Waarom is Master Data Management belangrijk?

In de moderne zakenwereld hebben organisaties te maken met een enorme hoeveelheid gegevens. Zonder een effectieve MDM-strategie riskeren bedrijven dataduplicatie, inconsistentie en onnauwkeurigheden, wat kan leiden tot verkeerde analyses en besluitvorming. Slecht beheerde gegevens kunnen ook negatieve gevolgen hebben voor de algehele bedrijfsprestaties, waardoor kansen worden gemist en operationele kosten toenemen.

Perfact als MDM-partner

Bij Perfact begrijpen we het belang van goed beheerde master data als fundament voor bedrijfsprocessen. Of jullie nou nieuw zijn binnen MDM, of al in een vergevorderd stadium zitten en daar een helpende hand bij nodig hebben – voor ieder datamanagement initiatief hebben we een passende oplossing om te kunnen ondersteunen en te versterken waar nodig.
Met jarenlange ervaring in master data management beschikken onze experts over diepgaande kennis en expertise om het gegevensbeheer van jullie organisatie naar een hoger niveau te tillen. We begrijpen de uitdagingen waar organisaties mee te maken krijgen en kennen de benodigde tools zoals SAP en Power BI op ons duimpje.

Maatwerkoplossingen Master Data Management

Bij Perfact geloven we niet in one-size-fits-all oplossingen. Ons collega’s werken (meestal) op locatie zodat ze de op maat gemaakte MDM-strategie naadloos kunnen toepassen. Of jullie nu op zoek zijn naar hulp bij het opzetten van een nieuw MDM-systeem of uw bestaande processen wilt verbeteren, we kunnen op allerlei manieren te hulp schieten.

Wij omarmen de nieuwste technologieën en innovaties op het gebied van master data management. Onze geavanceerde tools en systemen zorgen voor een efficiënt gegevensbeheerproces, waarbij gegevenskwaliteit, data governance en data-integratie centraal staan.

Jullie succes is ons succes. We streven naar meetbare resultaten en een positieve impact op jullie bedrijfsprestaties die de organisatie helpen groeien, kosteneffectiever te opereren en concurrentievoordeel te behalen. Win-win, want daar leren wij ook weer van!

Sparren over jullie data? Altijd welkom!

Floris Douven  |  SAP Data Analist

Contact opnemen
Case1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort...
Case18 oktober 2022

Van traditioneel naar LEAN management

Sommige organisaties zitten qua management nog in hun ‘comfort zone’: ze pakken de zaken aan zoals ze dat altijd gedaan hebben, want dat voelt vertrouwd. Maar wat als er een vraagstuk op hun pad komt waar de organisatie met hun huidige manier van werken geen oplossing voor hebben?