Skip to main content

Data Science

Wat is Master Data Management?

Master Data Management (MDM) is een cruciale bedrijfsstrategie die draait om het beheren, organiseren en integreren van essentiële gegevens binnen een organisatie. Het omvat het centraliseren en standaardiseren van kritieke gegevens, zoals klantinformatie, productgegevens, leveranciersinformatie en meer. Door consistente, betrouwbare en actuele gegevens te waarborgen, kunnen bedrijven betere beslissingen nemen, operationele efficiëntie verbeteren en de klanttevredenheid vergroten.

Waarom is Master Data Management belangrijk?

In de moderne zakenwereld hebben organisaties te maken met een enorme hoeveelheid gegevens. Zonder een effectieve MDM-strategie riskeren bedrijven dataduplicatie, inconsistentie en onnauwkeurigheden, wat kan leiden tot verkeerde analyses en besluitvorming. Slecht beheerde gegevens kunnen ook negatieve gevolgen hebben voor de algehele bedrijfsprestaties, waardoor kansen worden gemist en operationele kosten toenemen.

Perfact als MDM-partner

Bij Perfact begrijpen we het belang van goed beheerde master data als fundament voor bedrijfsprocessen. Of jullie nou nieuw zijn binnen MDM, of al in een vergevorderd stadium zitten en daar een helpende hand bij nodig hebben – voor ieder datamanagement initiatief hebben we een passende oplossing om te kunnen ondersteunen en te versterken waar nodig.
Met jarenlange ervaring in master data management beschikken onze experts over diepgaande kennis en expertise om het gegevensbeheer van jullie organisatie naar een hoger niveau te tillen. We begrijpen de uitdagingen waar organisaties mee te maken krijgen en kennen de benodigde tools zoals SAP en Power BI op ons duimpje.

Maatwerkoplossingen Master Data Management

Bij Perfact geloven we niet in one-size-fits-all oplossingen. Ons collega’s werken (meestal) op locatie zodat ze de op maat gemaakte MDM-strategie naadloos kunnen toepassen. Of jullie nu op zoek zijn naar hulp bij het opzetten van een nieuw MDM-systeem of uw bestaande processen wilt verbeteren, we kunnen op allerlei manieren te hulp schieten.

Wij omarmen de nieuwste technologieën en innovaties op het gebied van master data management. Onze geavanceerde tools en systemen zorgen voor een efficiënt gegevensbeheerproces, waarbij gegevenskwaliteit, data governance en data-integratie centraal staan.

Jullie succes is ons succes. We streven naar meetbare resultaten en een positieve impact op jullie bedrijfsprestaties die de organisatie helpen groeien, kosteneffectiever te opereren en concurrentievoordeel te behalen. Win-win, want daar leren wij ook weer van!

Laten we samen het verschil maken!

Niels Dullens |  Accountmanager

Case13 juni 2024

Lean Assessment: de eerste stap naar continue verbeteren

Voor veel organisaties is het een herkenbaar gegeven: er zijn zoveel handmatige oplossingen, afwijkende workflows en extra systemen in het leven geroepen dat het proces er niet efficiënter maar juist...
Case12 december 2023
Succesvolle turnaround bespreken

Hoe sterke consultancy leidt naar een succesvolle turnaround

Dit project was er een met de hoofdletter P. De P van project, maar ook van Perfact – tijdens deze succesvolle turnaround voor het concern INEOS Phenol Belgium kwamen onze...