Skip to main content

Training Lean Orange Belt

Hands-on klassikale training
Accreditatieniveau: LCS-1b
Trainingsduur: 2 dagen (16 uur)
Geen vooropleiding nodig
Theoretisch examen

De Orange Belt Lean Training is speciaal ontworpen voor alle teamleden die betrokken zijn bij het verbeteren van processen binnen hun organisatie. Dit inzicht is van toegevoegde waarde bij het bereiken van de algemene organisatiedoelstellingen. De klassikale Orange Belt training duurt 2 dagen en er zijn verder geen instapvereisten waaraan je moet voldoen.

Leerdoelen

De Orange Belt Lean training biedt een introductie in procesmanagement en behandelt specifieke Lean-onderwerpen, waardoor deelnemers een beter inzicht krijgen in processen en in staat zijn om zinvolle assistentie te verlenen bij het behalen van de algemene doelstellingen van de organisatie.

Tijdens de LEAN Orange Belt training worden er technieken aangeleerd die je in staat stellen om Lean projecten te begeleiden in de belangrijkste fasen van Lean Sigma. Het bevat een verdieping van de Lean Sigma tools en de DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle) fases.

Aan het einde van de training ben je in staat om:

  • De basisprincipes/fundamenten van Lean Six Sigma te begrijpen
  • Diepgaande kennis te hebben van Lean, Six Sigma & DMAIC methode
  • Technieken te leren in het begeleiden van Lean projecten in de belangrijkste fases van DMAIC

Voor wie is de Training Lean Orange Belt geschikt?

De training is ideaal voor iedere medewerker van een organisatie die als deelgenoot betrokken zal zijn bij Lean activiteiten en erop is ingesteld om een organisatie dagelijks te verbeteren. Daarnaast kun je deze training prima gebruiken als voorbereiding voor eventuele vervolgtrainingen binnen Lean (zoals de Green Belt).

Trainingsmodel & Cursusduur

De LEAN Orange Belt – Practitioner training is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt en duurt 2 dagen.

Deze training is een geaccrediteerde LCS-1b niveau training en vereist geen voorafgaande voorbereiding. Om de LCS certificering te behalen, moeten de studenten slagen voor een theoretische beoordeling (examen) en een praktische beoordeling voltooien door 1 klein verbeterproject/ A3 uit te voeren als projecteigenaar.

Perfact Lean Academy

Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System). Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen. We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat.

Binnenkort te volgen trainingen

Er zijn momenteel geen trainingsdata bekend.

Ben jij klaar

om te beginnen met leren?

Schrijf je in
Case13 juni 2024

Lean Assessment: de eerste stap naar continue verbeteren

Voor veel organisaties is het een herkenbaar gegeven: er zijn zoveel handmatige oplossingen, afwijkende workflows en extra systemen in het leven geroepen dat het proces er niet efficiënter maar juist...
Case12 december 2023
Succesvolle turnaround bespreken

Hoe sterke consultancy leidt naar een succesvolle turnaround

Dit project was er een met de hoofdletter P. De P van project, maar ook van Perfact – tijdens deze succesvolle turnaround voor het concern INEOS Phenol Belgium kwamen onze...