Skip to main content

Training LEAN Practitioner

Hands-on klassikale training
Accreditatieniveau: LCS-1b
Trainingsduur: 2 dagen (16 uur)
Geen vooropleiding nodig
Theoretisch examen

De LEAN Orange Belt – Practitioner training maakt onderdeel uit van de introductie tot Lean Six Sigma, en vormt de basis voor een eventuele verdere opstap naar de LEAN Green Belt – Specialist training.

Hands-on klassikale training
Accreditatieniveau: LCS-1b
Trainingsduur: 2 dagen (16 uur)
Geen vooropleiding nodig
Theoretisch examen

De Orange Belt training biedt, bovenop de LEAN Awareness training; een inleiding tot procesmanagement en zal specifieke Lean Six Sigma onderwerpen behandelen. Waardoor je als deelnemer een beter inzicht krijgt in processen en je nog meer van toegevoegde waarde kan zijn bij het bereiken van de algemene organisatiedoelstellingen. De klassikale Orange Belt training duurt 2 dagen en er zijn verder geen instapvereisten waaraan je moet voldoen.

Leerdoelen

Tijdens de LEAN Orange Belt training worden er technieken aangeleerd die je in staat stellen om Lean projecten te begeleiden in de belangrijkste fasen van Lean Sigma. Het bevat een verdieping van de Lean Sigma tools en de DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle) fases.

Tijdens het klassikale gedeelte zullen de deelnemers 3 volledige oefeningen doorlopen. Na het klassikale gedeelte moeten de cursisten in staat zijn om de geleerde vaardigheden in praktijk te brengen door een echt probleem op te lossen met behulp van A3 DMAIC.

Aan het einde van de training ben je in staat om:

  • De basisprincipes/fundamenten van Lean Six Sigma te begrijpen
  • Diepgaande kennis te hebben van Lean, Six Sigma & DMAIC methode
  • Technieken te leren in het begeleiden van Lean projecten in de belangrijkste fases van DMAIC
  • DMAIC en gemeenschappelijke tools toepassen om dagelijkse problemen op te lossen
  • Faciliteren van het Problem Solving proces voor uw geïdentificeerd probleem (met coaching)
  • Weten hoe aan de slag te gaan wanneer een probleem is geïdentificeerd

Voor wie?

De training is ideaal voor elke medewerker van een organisatie die als deelgenoot betrokken zal zijn bij Lean activiteiten en erop is ingesteld om een organisatie dagelijks te verbeteren. Daarnaast is deze training een voorbereiding op voor verdere Lean trainingen.

Trainingsmodel & Cursusduur

De LEAN Orange Belt – Practitioner training is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt en duurt 2 dagen.

Perfact LEAN Academy

Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System). Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen. We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat.

Ben jij klaar

om te beginnen met leren?

Schrijf je in
Case1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort...
Case18 oktober 2022

Van traditioneel naar LEAN management

Sommige organisaties zitten qua management nog in hun ‘comfort zone’: ze pakken de zaken aan zoals ze dat altijd gedaan hebben, want dat voelt vertrouwd. Maar wat als er een vraagstuk op hun pad komt waar de organisatie met hun huidige manier van werken geen oplossing voor hebben?