Skip to main content

Training Green Belt Lean Six Sigma

Hands-on klassikale training
Accreditatieniveau: LCS-1c
Trainingsduur: 5 dagen (40 uur)
Vooropleiding: Yellow Belt (optioneel)
Theoretisch en praktijkexamen

Word Lean Six Sigma Expert met onze Green Belt Training

Ben je klaar voor de volgende stap binnen Lean Six Sigma? Onze Green Belt training beslaat zowel de Lean als Six Sigma principes. Deze gespecialiseerde training is ideaal voor projectleiders die streven naar een geïntegreerde aanpak voor continue verbetering.

Deze intensieve training belicht zowel Lean als Six Sigma principes en rust je uit met de benodigde tools om verspillingen in processen te minimaliseren. Daarnaast ligt de focus op statistische modellen om variaties onder controle te houden, alles binnen het beproefde kader van de DMAIC methodologie.

Wat kun je verwachten van onze Green Belt Lean Six Sigma training?

Bij onze training staat gemotiveerde en actieve deelname centraal, zonder enige voorbereiding vooraf vereist. Specifieke voorkennis is niet nodig, hoewel het volgen van een Yellow Belt training wel een pluspunt zal zijn.

Tijdens deze training zetten we in op praktijkervaring met gevarieerde, hands-on probleemoplossende oefeningen. De theorie wordt direct toegepast aan de hand van voorbeelden en echte projectcases, waardoor deelnemers de kans krijgen om hun vaardigheden te oefenen en te verfijnen.

Naast de theorie vindt er ook een praktijkcase plaats binnen de eigen werkomgeving, waarbij de deelnemer gecoacht en begeleid wordt door onze Master Black Belt.

Lunch wordt verzorgd op locatie, inclusief drankjes en snacks. Na afloop van de training kunnen jullie vrijblijvend aansluiten op de vrijdagmiddagborrel van Perfact.

Leerdoelen Green Belt Lean Six Sigma Training

Aan het einde van de training ben je in staat om:

  • De basisprincipes van Lean Six Sigma te begrijpen;
  • De Six Sigma principes te leren kennen en te begrijpen hoe een systematische aanpak naar continue verbetering kan worden gehanteerd;
  • De Six Sigma praktijk en specifieke tools begrijpen om variatie te verminderen met behulp van statistische modellen;
  • Kennis uitbreiden in Six Sigma technieken met behulp van de DMAIC methode;
  • DMAIC en gemeenschappelijke tools toepassen om dagelijkse problemen op te lossen;
  • Faciliteren van het ‘Problem Solving’ proces voor het geïdentificeerde probleem (met coaching).

Perfact Lean Academy

Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie-instituut LCS (Lean Competency System). Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en zijn ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen. We delen onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier dat iedereen in staat is, door gebruik van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat.

Binnenkort te volgen trainingen

Er zijn momenteel geen trainingsdata bekend.

Ben jij klaar

om te beginnen met leren?

Schrijf je in!

Vraag Bas alles over Lean!

Bas Mooij  |  Lean Six Sigma Master Black Belt

Contact opnemen
Case13 juni 2024

Lean Assessment: de eerste stap naar continue verbeteren

Voor veel organisaties is het een herkenbaar gegeven: er zijn zoveel handmatige oplossingen, afwijkende workflows en extra systemen in het leven geroepen dat het proces er niet efficiënter maar juist...
Case12 december 2023
Succesvolle turnaround bespreken

Hoe sterke consultancy leidt naar een succesvolle turnaround

Dit project was er een met de hoofdletter P. De P van project, maar ook van Perfact – tijdens deze succesvolle turnaround voor het concern INEOS Phenol Belgium kwamen onze...