Skip to main content

Continuous Improvement

Wat is Lean Six Sigma?

Wanneer je bedrijfsprocessen gaat optimaliseren en verbeteren is het natuurlijk super wanneer je resultaten helder en aantoonbaar zijn. De Lean Six Sigma methode is een wereldwijd bewezen methodiek die een gestructureerde aanpak biedt om concrete resultaten te behalen en continu te verbeteren. Steeds meer organisaties stappen over van een ’traditionele’ naar een ‘Lean’ organisatiestructuur en we geven ze geen ongelijk – de methodiek kent ontelbaar veel voordelen.

Bij Perfact Group gaan we een stap verder dan alleen het toepassen van Lean Six Sigma. Wij zijn een gespecialiseerde kennisorganisatie die zich richt op het optimaliseren van jouw processen en medewerkers. We maken het verschil door deze methodiek te combineren met geavanceerde data-analyse en dit te verbinden met proces-, product-, organisatie- en medewerkerontwikkeling. Hierdoor kunnen we gericht data verzamelen en analyseren, afwijkingen identificeren en zelfs voorspellende analyses uitvoeren.

Problemen oplossen met Lean Six Sigma

Heb jij organisatieprocessen die verbetering nodig hebben? Lean Six Sigma biedt jou de juiste toolset om deze verbeteringen door te voeren. Met Lean richten we ons op het elimineren van verspilling (waste) en laten we jouw systemen efficiënt doorstromen. Dit bespaart jou tijd, middelen en energie, terwijl je tegelijkertijd de klanttevredenheid verbetert.

Met behulp van Six Sigma maken we gebruik van statistische hulpmiddelen om de kern van jouw problemen te identificeren en te begrijpen hoe je ze kunt verbeteren. De DMAIC-methode (Define, Measure, Analyse, Improve, Control) vormt de basis van ons wetenschappelijk denken en helpt ons om op een gestructureerde manier problemen aan te pakken.

Continu verbeteren

Een van de essentiële voordelen van Lean Six Sigma is dat het een cultuur van continu verbeteren bevordert. Bij Perfact Group geloven we in het bouwen van een doorlopende verbetercultuur. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar tijdelijke oplossingen, maar ook dat we streven naar blijvende en duurzame verbeteringen.

Met onze expertise helpen we jouw organisatie om efficiënter te werken, kosten te verlagen, de kwaliteit te verhogen en een concurrentievoordeel te behalen. Of je nu aan het begin staat van jouw Lean Six Sigma-reis of al ervaring hebt met de methodiek, wij ondersteunen jou graag bij elke stap van het proces.

Perfact Lean Academy

Naast dat wij Lean Six Sigma inzetten om processen structureel te verbeteren bij onze opdrachtgevers leiden wij binnen onze Perfact LEAN Academy ook mensen op.

Wij vinden het belangrijk om in de kennisontwikkeling van onze eigen medewerkers te investeren, zo krijgt iedere medewerker de kans om op zijn minst de Lean Awareness Training te volgen. Maar we leiden uiteraard ook individuen of teams binnen organisaties op. Op deze manier kunnen verbeterprocessen duurzaam worden voortgezet en leveren medewerkers met hun opgedane kennis een wezenlijke bijdrage aan een doorlopende verbetercultuur.

Naar de Perfact Academy

Vraag mij alles over Lean Six Sigma!

Bas Mooij  |  Master Black Belt Lean Six Sigma

Case12 december 2023
Succesvolle turnaround bespreken

Hoe sterke consultancy leidt naar een succesvolle turnaround

Dit project was er een met de hoofdletter P. De P van project, maar ook van Perfact – tijdens deze succesvolle turnaround voor het concern INEOS Phenol Belgium kwamen onze...
Case1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort...