Skip to main content

Projects & Turnarounds

Effectief projectmanagement

Jij begrijpt als geen ander dat effectief projectmanagement van onschatbare waarde is voor het succes van een organisatie. Projectmanagement is de sleutel tot het behalen van doelen, het optimaliseren van processen en het realiseren van groei. Met een gestructureerde aanpak worden projecten binnen de gestelde tijd en budget opgeleverd, terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft. Projectmanagement biedt duidelijkheid, focus en efficiëntie, waardoor jij en jouw team zich kunnen concentreren op de essentie van het werk.

Waarom schiet goed projectmanagement er soms bij organisaties bij in?

Toch kan zelfs de meest georganiseerde organisatie soms moeite hebben met projectmanagement. De druk van dagelijkse operationele taken kan de aandacht afleiden van cruciale projecten. Bovendien kunnen beperkte middelen en expertise leiden tot vertragingen en suboptimale resultaten. Zonder een duidelijke projectmanagementstructuur kunnen projecten uit de hand lopen en leiden tot ontevredenheid bij klanten en teamleden. Het is essentieel om hierop te anticiperen en de juiste maatregelen te nemen om jouw projecten op de rails te houden.

Wat is de meerwaarde van een consultant?

Het inhuren van een ervaren consultant als projectmanager biedt de oplossing voor het effectief en succesvol uitvoeren van jouw projecten. Consultants zijn gespecialiseerd in het begeleiden van uiteenlopende projecten en brengen waardevolle expertise met zich mee. Hier zijn enkele redenen waarom een consultant een slimme keuze is:

1. Expertise en ervaring: consultants hebben uitgebreide ervaring in projectmanagement en beschikken over de juiste vaardigheden om jouw projecten naar een hoger niveau te tillen.

2. Objectiviteit en focus: als externe partij biedt een consultant een objectieve kijk op jouw project, zonder beïnvloeding van interne factoren. Hierdoor kan de focus volledig worden gelegd op de projectdoelen en -resultaten.

3. Efficiëntie en kostenbesparing: consultants zijn bedreven in het efficiënt organiseren van projecten, waardoor tijd en middelen optimaal worden benut. Dit leidt tot kostenbesparingen en een betere ROI.

Projectmanagement en Perfact

Het succes van een project start met een juiste definiëring van de wensen, behoeften en noodzaak. Perfact start ieder project dan ook met een “Kick-off meeting” om een ideale werkrelatie te creëren met haar opdrachtgever. In deze meeting, waarbij de project scope wordt gedefinieerd, definiëren we tevens project control processen en benodigdheden (waaronder organisatiestructuur, communicatie en rapportages).

Naast deze “kick-off meeting” plannen we enkele project status reviews om de klanttevredenheid en klantbetrokkenheid te maximaliseren. Deze reviews bieden kans structureel een update te geven over realisaties, kwaliteit, planning, kosten, aanbevelingen en adviezen. Indien nodig sturen we bij.

Onze projectmanagers, projectleiders en projectmedewerkers zorgen ervoor dat jullie projecten binnen het vastgestelde tijdspad, met de juiste middelen, binnen budget en volgens de overeengekomen kwaliteitseisen worden opgeleverd.

Onze experts kunnen zowel ad interim als op projectbasis ingezet worden binnen bedrijfsvoering en projecten. Zij werken volgens bekende projectmanagement methodes zoals Prince2 en PMI en zijn allen VCA gecertificeerd.

Laten we samen het verschil maken!

Niels Dullens |  Accountmanager

Case12 december 2023
Succesvolle turnaround bespreken

Hoe sterke consultancy leidt naar een succesvolle turnaround

Dit project was er een met de hoofdletter P. De P van project, maar ook van Perfact – tijdens deze succesvolle turnaround voor het concern INEOS Phenol Belgium kwamen onze...
Case1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort...