Skip to main content

LEAN

Keuzegids Lean Training

Om te zorgen dat die processen ook soepel blijven doorlopen, staat de mens bij Lean centraal. Een verbetercultuur binnen de organisatie is namelijk hierbij echt essentieel. Het is dus raadzaam om de mensen dusdanig op te leiden dat ze in ieder geval weten wat Lean inhoudt en wat je ermee kunt doen.

Welke LEAN training past bij mij?

Bij Perfact bieden we trainingen aan voor ieder niveau. Zie het letterlijk en figuurlijk als ‘instappen’; net als bij een vliegtuig stap je in op de gewenste plek, en neem je je voorkennis als bagage mee. En hoewel we allemaal op een andere stoel zitten, gaan we wel allemaal voor hetzelfde doel: lean denken en zo optimaal mogelijk produceren.

Met welke LEAN opleiding beginnen?

Voor onze Orange Belt training heb je geen vooropleiding nodig. Ga je voor deze training, dan leer je om te beginnen de basisbeginselen van Lean. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld bij een organisatie werkzaam bent die veel via de Lean methode werkt, maar er zelf niet direct mee in aanraking komt. Dit helpt je sommige bedrijfsprocessen en beweegredenen binnen de organisatie beter te begrijpen. Daarnaast is het natuurlijk ook heel fijn als je een beetje mee kunt praten wanneer je collega’s het hebben over DMAIC en Spaghetti Diagram.

Heb je grotere plannen met Lean? Ook dan is de Orange Belt zeker geschikt. Na het afronden van deze training is de medewerker in staat om systematisch processen te analyseren en bij te dragen aan de verbetering hiervan. De Orange Belt is tevens je toegangsbewijs wanneer je later nog verder wilt groeien naar een Green Belt.

Lean Management Training

Naast onze Orange en Green Belt bieden we ook de LEAN Management Training aan. Dit is een unieke training speciaal ontwikkeld voor de ‘lean champions’ onder ons. Het levert een bijdrage aan hoe je als manager de transformatie van een traditioneel georganiseerde organisatie naar een lean management organisatie coacht. Je leert niet zozeer hoe je Lean inhoudelijk toepast, maar juist hoe je in jouw leidinggevende rol een goede leeromgeving kunt creëren. Hierbij is het dus zeker belangrijk dat je de onderdelen van het Lean denken kent, maar de faciliterende rol staat in deze training dus centraal.

Waarom Lean Perfact Academy?

Als kennisorganisatie leiden we niet alleen onze eigen mensen op, maar ook individuen en teams van opdrachtgevers en andere organisaties. Onze consultants passen de methode dagelijks bij onze opdrachtgevers toe, dus we hebben alle kennis in huis om de principes van ‘Lean Thinking’ goed over te brengen. Dit doen we niet alleen aan de hand van theorie, maar ook met praktische voorbeelden die tot de verbeelding spreken. Daarnaast voeren cursisten voor de Green en Black Belt ook een praktische opdracht uit in hun eigen werkveld.

Hopelijk heeft deze keuzegids je al een beetje verder kunnen helpen in je keuze. Heb je nog vragen, of ben je geïnteresseerd in een van onze trainingen? Neem dan gerust contact met ons op. Bas Mooij en zijn Lean team helpen je graag verder!

Laten we samen aan de slag gaan!

Bas Mooij |  Lean Six Sigma Master Black Belt

Contact opnemen
Case1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort...
Case18 oktober 2022

Van traditioneel naar LEAN management

Sommige organisaties zitten qua management nog in hun ‘comfort zone’: ze pakken de zaken aan zoals ze dat altijd gedaan hebben, want dat voelt vertrouwd. Maar wat als er een vraagstuk op hun pad komt waar de organisatie met hun huidige manier van werken geen oplossing voor hebben?