Skip to main content

Projects

Succesvol Turnaroundmanagement

Een turnaround, ook wel bekend als TA of TAR, is een essentiële maar kapitaalintensieve interventie in fabrieken of raffinaderijen. Hierbij wordt een specifieke sectie of zelfs de gehele installatie tijdelijk uit bedrijf genomen voor inspectie en onderhoud.

Natuurlijk brengt deze cruciale operatie niet alleen kosten met zich mee voor de benodigde mensen en middelen, maar ook grote omzetverliezen als gevolg van productiederving. Tijdens turnarounds kunnen er vaak meer onverwachte afwijkingen ontstaan dan oorspronkelijk verwacht. Het is daarom uiterst uitdagend om op planning te blijven en vereist zeer ervaren managers, ook wel bekend als turnaround managers.

Het niet volgens planning opleveren van een turnaround kan vergaande gevolgen met zich meebrengen. Daarom is het van cruciaal belang om de juiste aanpak te hanteren en een betrouwbare partner te hebben om deze complexe operaties tot een succesvol einde te brengen.
Perfact helpt organisaties om het maximale rendement te halen uit een turnaround, conform de vooraf opgestelde doelen. Vanaf de initiële planning tot de afsluiting van het project kunnen onze ervaren professionals het verschil maken in alle expertises binnen de turnaround organisatie.
Het succes van een turnaround wordt in hoge mate bepaald door de volledigheid en kwaliteit van het voorbereidingstraject. Om een correcte en complete uitvoering te garanderen, maken wij gebruik van meerdere audits, checks en verificaties gedurende de gehele turnaroundcyclus. Onze kritische blik vermindert het risico op herwerk (rework) en zorgt voor een optimale balans tussen tijd, kosten en resultaat.

Wij kunnen ondersteunen bij diverse cruciale aspecten van het proces:

1. Management

Onze ervaren consultants leiden het gehele turnaround proces (waar nodig op locatie), waarbij ze elk detail zorgvuldig plannen en coördineren.

2. Coördinatie

Coördinatie is van het grootste belang, aangezien verschillende teams en disciplines nauw moeten samenwerken voor een soepele uitvoering.

3. Scoping

We definiëren een duidelijke scope om ervoor te zorgen dat alle benodigde werkzaamheden worden uitgevoerd, zonder belangrijke aspecten over het hoofd te zien.

4. Planning & Preparation

Onze specialisten stellen gedetailleerde plannen op en bereiden zich voor op mogelijke uitdagingen om de efficiëntie te maximaliseren.

5. Scheduling

Een strakke planning minimaliseert stilstandtijden en zorgt voor een vlotte voortgang van het project.

6. Procurement

We helpen bij het selecteren en verkrijgen van de juiste materialen en middelen voor een succesvolle turnaround.

7. Cost Management

Kostenbeheersing is essentieel om ervoor te zorgen dat de turnaround binnen het budget blijft.

8. Execution Verification

We waarborgen de kwaliteit van de uitvoering, zodat aan alle gestelde normen en specificaties wordt voldaan.

9. Turnaround HSEQ Management & Coordination

Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit, en we zorgen voor een strikte opvolging van alle HSEQ-aspecten tijdens de turnaround.

Bij Perfact hebben we een bewezen staat van dienst in het uitvoeren van succesvolle turnarounds voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Onze toegewijde professionals staan klaar om jouw bedrijf te ondersteunen en te begeleiden bij deze kritieke operaties. Wij zetten ons in voor het behalen van optimale resultaten en het minimaliseren van stilstandtijd. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe onze turnaroundmanagement expertise jouw bedrijf naar succes kan leiden!

We denken graag met je mee!

Fred Hut  |  Regiomanager

Contact opnemen
Case13 juni 2024

Lean Assessment: de eerste stap naar continue verbeteren

Voor veel organisaties is het een herkenbaar gegeven: er zijn zoveel handmatige oplossingen, afwijkende workflows en extra systemen in het leven geroepen dat het proces er niet efficiënter maar juist...
Case12 december 2023
Succesvolle turnaround bespreken

Hoe sterke consultancy leidt naar een succesvolle turnaround

Dit project was er een met de hoofdletter P. De P van project, maar ook van Perfact – tijdens deze succesvolle turnaround voor het concern INEOS Phenol Belgium kwamen onze...