Skip to main content

Training Power BI

Hands-on klassikale training
Trainingsduur: 1 dag (8 uur)
Geen vooropleiding nodig

Stel je voor dat je al je gegevens en die eindeloze Excel files moeiteloos kunt omzetten in krachtige analyses en overzichtelijke rapportages… Met Power BI kun je precies dát doen – deze gratis Microsoft-software kan diverse gegevenstypes op eenvoudige wijze analyseren en ze vervolgens omtoveren tot visueel aantrekkelijke rapporten. Klinkt interessant, toch?

Waarom Power BI?

Het volgen van een PowerBI-cursus kan van enorme toegevoegde waarde zijn voor professionals binnen allerlei sectoren. Het is een krachtige tool waarmee je gegevens op een gestructureerde en visueel aantrekkelijke manier kunt presenteren. Dit vermogen om gegevens om te zetten in heldere rapporten en dashboards is van onschatbare waarde in zakelijke omgevingen.

Met PowerBI kun je complexe Excel-spreadsheets vervangen door intuïtieve visuele rapporten, wat aanzienlijk tijd en moeite bespaart. Bovendien zal de beheersing van deze vaardigheid je aantrekkelijker maken voor werkgevers, omdat data-analyse en visualisatie steeds belangrijker worden in diverse industrieën.

Door deze PowerBI training te volgen versterk je je professionele vaardigheden – een mooie investering in je toekomst.

Wat kun je verwachten van onze training?

De cursus zal plaatsvinden volgens het ‘tell-show-do’ model: Na een stukje theorie behandeld te hebben (tell), zal de trainer aan de hand van realistische voorbeeldoefeningen stap voor stap uitleggen hoe men bepaalde acties dient uit te voeren (show). Daarna is het aan de cursist om de oefeningen zelfstandig onder begeleiding van de trainer na te bootsen tijdens de training (do). De oefeningen zullen oplopen in moeilijkheidsgraad naar gelang de cursus vordert.

Om de oefeningen te kunnen nabootsen is het belangrijk dat de cursist een laptop tot zijn beschikking heeft waarop Power BI geïnstalleerd kan worden. De cursist zal voor aanvang van de training meer info ontvangen van Perfact hoe men de Power BI desktop versie dient te installeren.

De Power BI training omvat 2 sessies bestaande uit een Basic en een Advanced gedeelte:

Sessie 1: 1 dagdeel (4 uur): Power BI Basic training

Tijdens de basic training worden volgende onderwerpen behandeld:

 • Uploaden van data via een aantal verschillende manieren van een aantal basis data types (Excel en .txt files) in een database
 • Opschonen van de data (basis tips en tricks)
 • Samenvoegen verschillende datasets tot 1 algemene database
 • Visualiseren van de opgeschoonde database
 • Creëren gebruiksvriendelijke en dynamische reports

Sessie 2: 1 dagdeel (4 uur): Power BI Advanced training

 • Tijdens de Advanced training worden volgende onderwerpen behandeld:
 • Uploaden data op een geavanceerde manier
 • Opschonen van de data (advanced tips en tricks)
 • Samenvoegen verschillende datasets tot 1 algemene database
 • Creëren van formules
 • Visualiseren van de opgeschoonde database: advanced visualisations
 • Gebruik van traffic lights
 • Gebruik van page navigation en advanced filtering van de data
 • Creëren gebruiksvriendelijke en dynamische reports
 • De cursist zal onder begeleiding zelfstandig een grotere eind-oefening uitwerken waarbij alle opgedane kennis van de basic and advanced training nodig zal zijn om tot een oplossing te komen

De training vindt plaats in ons kenniscentrum te Abshoven (Munstergeleen). Wil je meer te weten komen over deze training, of wil je je graag inschrijven? Neem dan contact met ons op, wie weet zien we je binnenkort verschijnen bij onze Perfact Academy!

Binnenkort te volgen trainingen

Er zijn momenteel geen trainingsdata bekend.

Ben jij klaar

om te beginnen met leren?

Schrijf je in
Case12 december 2023
Succesvolle turnaround bespreken

Hoe sterke consultancy leidt naar een succesvolle turnaround

Dit project was er een met de hoofdletter P. De P van project, maar ook van Perfact – tijdens deze succesvolle turnaround voor het concern INEOS Phenol Belgium kwamen onze...
Case1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort...

Meer informatie of inschrijven? Neem contact op met Fred!

Fred Hut | Regiomanager