Skip to main content

Binnen Perfact is er altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We bieden dit ook actief aan, door bijvoorbeeld iedere collega de kans te geven een Lean Six Sigma opleiding te volgen. We gunnen het onze collega’s om zichzelf te ontwikkelen. En daarbij, onze opdrachtgevers zijn er ook bij gebaat. Het mes snijdt aan twee kanten. De wil om te groeien en het initiatief dat je daarin toont kunnen wij alleen maar belonen en in tegemoet komen.

Bob Rajh is een collega die al geruime tijd werkzaam is voor Perfact in verschillende regio’s en bij diverse opdrachtgevers, en is een voorbeeld als het gaat om de ontwikkeling en groei die je door kan maken bij Perfact. Bekijk de video waarin zijn verhaal verteld wordt.

Bob startte zijn carrière bij Perfact in België en ging naar Antwerpen om als junior werkvoorbereider mee te werken aan een grote Turnaround. Dit ging niet altijd zonder slag of stoot, maar al doende leert men. Na 2,5 jaar en 2 Turnarounds verder kwam er een einde aan het tijdperk in Antwerpen. “Antwerpen is voor mij een hele ervaring geweest en tevens een goede leerschool. Deze periode was een goede basis om mijn ambities na te streven en om op de lange termijn door te kunnen stromen”, aldus Bob.

“Na deze, toch wel lange periode met verblijf in een hotel, was er vanuit Bob steeds meer de behoefte om dichter bij huis te werken. Zijn gezinsleven nam, door de geboorte van zijn eerste zoon, steeds meer vorm. In samenspraak kijken wij naar de mogelijkheden en lukt het ons vrijwel altijd om tegemoet te komen in de wensen van onze collega’s”, geeft Niels Dullens, Accountmanager aan. “In het geval van Bob, lag het uitdagende project, op dat moment, niet om de hoek, maar in Leverkusen, Duitsland”.

In Leverkusen, kreeg Perfact de opdracht om een Turnaround voor te bereiden voor een bekende farmaceutische multinational. “Ondanks dat de opdracht niet dicht bij huis was, ben ik blij dat ik deze kans met beiden handen heb aangegrepen. Hier kreeg ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen tot Scope Coördinator en Jr. Consultant Procesoptimalisatie”, zegt Bob.

“Bob heeft zich in Duitsland uitstekend ontwikkeld in wederom een andere cultuur en binnen een bepaald werkwijze. Dit was ons niet onopgemerkt gebleven”, aldus Niels. Na 2 jaar in Duitsland gewerkt te hebben diende er een nieuwe uitdaging als Senior Werkvoorbereider aan, dit keer wel dichter bij huis, namelijk op het Chemelot-terrein in Geleen. “Het was een complexe opdracht, het was een groot project, op korte termijn moest Bob inzicht krijgen in een hele berg aan procedures en daarbovenop kwam de coronapandemie die voor nog meer maatregelen zorgden. Het was hard werken, maar daarvoor word je uiteindelijk beloond”, geeft Niels aan.

Bob geeft aan dat zijn hart bij Projectmanagement opdrachten in de (chemische) industrie ligt. “Na het harde werken voor het complexe project op Chemelot werd ik terug gevraagd om een lange termijn traject aan te gaan. Het is de bedoeling om via kleine en middelgrote projecten uiteindelijk door te stromen naar de functie van Lead Planner voor een grote Turnaround in 2025. Het duurt nog even, maar ik kijk er al erg naar uit”, geeft Bob aan.

“De mogelijkheid om te groeien heb je gedeeltelijk zelf in de hand maar binnen Perfact word je die ruimte ook gegeven en er wordt voorzien in interne en externe opleidingen die mijn ontwikkeling een stevige boost hebben gegeven. Maar ook moet je af en toe met tegenslagen kunnen omgaan, de plannen lopen soms anders dan je had bedacht. Uiteindelijk moet je daarbij kijken naar het grotere geheel en kom je er samen uit. Voor mij is er nog genoeg ruimte voor ontwikkeling dus ik ben benieuwd wat de toekomst mij nog verder brengt!”, eindigt Bob.