Skip to main content

Het Lean Six Sigma-team binnen Perfact groeit door. Sinds 1 mei is Marco Kuiper als Black Belt specialist het team komen versterken op het gebied van procesoptimalisatie en het verzorgen van LCS geaccrediteerde trainingen. Graag stellen we hem uitgebreider aan je voor:

Marco is als Project Lead (Black Belt) tot de ‘Perfact-familie’ toegetreden. Hij is als Lean en Six Sigma specialist meteen gestart bij één van onze opdrachtgevers Gemeente Sittard-Geleen. Hij werkt hier aan een Lean Six Sigma project om de processen binnen de afdeling Vergunningen en Toezicht & Handhaving te optimaliseren.

“Werken bij Perfact voelt als thuiskomen. Niet raar voor mij, want geboren en getogen in Oud-Geleen, ligt het hoofdkantoor van Perfact letterlijk om de hoek. Sociaal en professioneel. Zo heb ik Perfact in de korte tijd leren kennen. De mens staat centraal, wordt sociaal benaderd, terwijl de werkzaamheden professioneel en met kennis worden uitgevoerd”

“Bij Perfact komt alles voor mij samen. De combinatie van het uitvoeren of begeleiden van verbeterprojecten bij opdrachtgevers en het verzorgen van Lean Six Sigma trainingen vanuit de Perfact Lean Academy. Een belangrijk punt vind ik de hoge kwaliteit van de aangeboden trainingen in combinatie met de filosofie om Lean en Six Sigma (Green belt opleidingen) als aparte trainingen te geven. Zelf heb ik beide verbetermethodes als aparte trainingen gevolgd. De diepgang die je tijdens het volgen van de opleidingen krijgt is vele mate hoger en inhoudelijk beter dan wanneer je een gecombineerde Lean Six Sigma training volgt. Dit heb ik ook gemerkt tijdens de jaren dat ik werkzaam ben en samen heb gewerkt met mensen die de gecombineerde Lean Six Sigma (Green Belt) hadden gevolgd. Vaak was voor hen een verdiepende training en begeleiding om op niveau te komen nodig. Daarom ben ik er van overtuigd dat de mensen die door de Lean Academy van Perfact worden opgeleid, zeker de diepgang en niveau in opleiding hebben van wat er van de desbetreffende Belt verwacht mag worden”.

De afgelopen 30 jaar heeft Marco ervaring opgedaan in diverse sectoren en bij mooie toonaangevende organisaties gewerkt, zoals o.a. Medtronic, Philips, Eagle Simrax, Trento Engineering en Vynova. De functies varieerden o.a. van Mechanical Engineer, Projectmanager, Operational Excellence tot Consultancy. Vanaf de start van zijn carrière heeft Marco kennis gemaakt met Lean en Six sigma om vervolgens in 2006 opgeleid te worden tot Six Sigma Black belt en 3 jaar later tot Lean Professional. De combinatie van de ruime werkervaring en de kennis van de Lean Six Sigma methodiek sluit mooi aan bij de consultancy strategie en Lean Academy van Perfact.

“Perfact geeft mij energie, enthousiasmeert en motiveert, iets wat ik graag wil overbrengen naar de opdrachtgevers en mensen die aan onze trainingen deelnemen. Wil je meer weten over de Perfact Lean Academy en de door LCS geaccrediteerde trainingen die wij verzorgen? Neem gerust contact met me op.”