Skip to main content

We gaan weer verder met het voorstelrondje van onze accountteams. Perfact werkt met haar ongeveer 180 medewerkers vanuit verschillende regio’s. Zo zijn we sinds een paar jaar ook hard aan de weg aan het timmeren om de regio Noord-West Nederland op de kaart te zetten.

In deze regio zit het tweeledige accountteam Roel en Jilke voor je klaar. Dus laten we snel kennis met hun maken.

Roel en Jilke, leuk dat we jullie even spreken. Kun je vertellen wie je bent en wat je doet?

Jilke: “Ik ben Jilke Hellinga, 39 jaar en als accountmanager nu ongeveer 4,5 jaar verantwoordelijk om de business uit te breiden in de regio Noord-West Nederland. Sinds bijna 1,5 jaar is met veel enthousiasme Roel de regio komen versterken en dat is erg fijn. We vullen elkaar goed aan, kunnen elkaar goed afremmen en soms oppeppen waar nodig”.

Roel: “Ja er hangt een goede sfeer! En dat is ook belangrijk om een team op te bouwen in deze regio. We proberen die goede en enthousiaste sfeer ook uit te stralen naar de rest van onze collega’s in de regio, want het draait natuurlijk niet om ons, maar juist om hen. Verder ben ik 32 jaar, woon in Utrecht en heb een passie voor techniek. Daarom doe ik naast mijn accountmanagement-functie ook nog enkele consultancy opdrachten voor Perfact.”

En in jullie privé leven, waar houden jullie je dan voornamelijk mee bezig?

Jilke: “Mensen die mij kennen weten dat ik op regelmatige basis te vinden ben in het buitenland. Dan combineer ik mijn liefde voor voetbal en een stukje fotografie. Ik begeleid groepen die dezelfde interesse hiervoor hebben en samen bezoeken we sportevenementen en dan met name voetbalwedstrijden. Er is een goede werk-privé balans binnen Perfact. Tijdens deze tripjes moet Roel het even zonder mij doen, maar gelukkig zit hij zelf ook niet stil dus er is veel onderling begrip”.

Roel: “Ik ben ook graag met sport bezig, maar dan op een andere manier. Ik sport graag. Ik heb vroeger altijd gehockeyd maar nu loop ik hard, doe ik aan klimmen, soms wat fitness en skiën is wel een van mijn grotere passies. Ik ben onlangs gaan toerskiën, dan loop je omhoog en ski je vervolgens naar beneden. Maar al die activiteiten worden ook meer dan genoeg in balans gehouden door mijn bourgondische levensstijl die ik vanuit mijn oorsprong uit Zuid-Limburg heb meegekregen. Dus er wordt ook meer dan genoeg genoten van lekker eten en drinken!”

De regio waar jullie verantwoordelijk voor zijn; Noord-West Nederland. Wat houdt die in en wat doen jullie daarvoor?

Jilke: “Nou in vergelijking met de andere regio’s hebben wij een erg grote reikwijdte. De regio strekt zich namelijk uit van Bergen op Zoom naar IJmuiden en met een punt naar Arnhem. En dan eigenlijk alles wat er nog tussen in zit. Dus het is in die zin ook een grote regio. Dat maakt het dat je je tijd efficiënt moet indelen, omdat we onze opdrachtgevers maar ook collega’s graag persoonlijk bezoeken. Daar ligt de kracht namelijk, het persoonlijke contact.”

Roel: “Het is ook een uitdagende markt met veel concurrentie op het gebied van aanbieders, zowel in bureaus als ZZP-ers. Wij onderscheiden ons in de diensten die we aanbieden en in de ontwikkelkansen voor collega’s. Daarnaast proberen we echt een team op te bouwen, want samen kom je verder.”

Jilke vult daarop aan: “Het is uitdagend, maar dat maakt het juist ook leuk, de successen die je nu boekt zijn extra speciaal.”

En om die successen te boeken? Zijn er bepaalden speerpunten waar jullie je nu op richten?

Roel: “Het is nu vooral van belang om een goede reputatie en vooral duurzame relaties op te bouwen. We timmeren al gestaag aan de weg, we hebben meerdere mooie opdrachtgevers en een klein maar leuk team van collega’s opgebouwd. Dus ons beleid begint zijn vruchten af te werpen”.

Jilke: “We richten ons nu inderdaad op het opbouwen van relaties. Dat kost tijd en geduld, soms ga je 1 stap achteruit om vervolgens er 3 vooruit te kunnen doen. Maar die verbinding blijft daarin belangrijk.”

Zoals aangegeven gaat het wel goed met de groei in deze regio, jullie zijn goed onderweg. Jullie hebben nu een relatief klein team van 15 collega’s maar er staan nog een hele hoop vacatures open. Naar wat voor soort mensen zijn jullie opzoek?

Roel: “Eigenlijk zijn we vooral opzoek naar enthousiaste technici. Daarbij kijken we naar de kwaliteiten per individu en niet naar een bepaalde groep mensen. We willen een zo breed mogelijk team van collega’s, zowel in leeftijd als in kennis en competenties.”

Jilke: “Op dit moment rekruteren we vooral zelf geschikte kandidaten. Maar we hebben sinds kort ook een vacature openstaan om een dedicated recruiter toe te voegen aan ons team. Op die manier kunnen Roel en Ik ons meer focussen op de inhoud, onze collega’s en opdrachtgevers.”

Dat klinkt goed en mooi om enkele ambities waar te maken, want waar zouden jullie graag over 5 jaar staan met deze regio?

Jilke: “Onze eerste doelstelling is een eigen kantoor waar we een kernteam kunnen opbouwen en een gezonde hub kunnen vormen in deze regio voor Perfact.”

Roel: “Ja een solide basis met zoveel mogelijk gelukkige collega’s. Die basis is ook nodig om sterk te staan in deze markt. Hoe meer tevreden onze collega’s zijn, hoe beter we presteren als team en dus, hoe beter we de projecten of adviesopdrachten kunnen afleveren voor onze opdrachtgevers.”

Waarom vinden jullie het fijn om voor Perfact te werken?

Roel: “Het is een authentiek bedrijf waarbij gezelligheid en oprechtheid door de hele organisatie heen straalt. Daarnaast is er veel aandacht voor een duurzame inzet op het gebied van Kennis, Mens en Techniek, en krijg je de kans om te werken aan verschillende projecten bij verschillende organisaties in de technische industrie………. PLUS de feestjes zijn ook top!”

Jilke: ”Ik kan me daar alleen maar bij aansluiten!”

Bij Perfact hebben we veel verschillende soorten vacatures, zo ook in Noord-West Nederland. Kijk hiervoor eens op onze website. Of neem vrijblijvend contact op met Jilke en Roel en klets gezellig met hun verder.