Skip to main content

Onlangs maakte INEOS bekend dat ze een mooie financiering van 3,5 miljard euro hebben opgehaald voor Project ONE in Antwerpen. INEOS bouwt hier aan een nieuwe kraker die gebruik gaat maken van low carbon waterstof. Hiermee zal de kraker de laagste koolstofvoetafdruk hebben van alle Europese kraakinstallaties. Met 4 miljard euro dat dit project kost, is het de grootste investering in de chemische industrie in 25 jaar.

Lees hier meer over de investering in Project ONE.

Project ONE zal veel veranderingen teweeg brengen op het gebied van duurzaamheid in de chemische sector in Europa en het biedt kansen voor de chemische cluster in Antwerpen. Naar verwachting zal de nieuwe kraker in 2026 opstarten. Gedurende de bouw zullen op de drukste momenten tot 2500 mensen op de site aanwezig zijn. Daarna zal de kraker voor 450 nieuwe banen zorgen.

Perfact levert zijn bijdrage door onze expertise in te zetten op het gebied van inkoopmanagement en kennis over SAP. Maar daarnaast ook management en toezicht op het gebied van E&I Constructie en op het gebied van kwaliteitsmanagement als Civil Construction Supervisor.

Voor deze functies zijn we opzoek naar de geschikte kandidaat. Dus wil jij meebouwen aan de groenste kraker van Europa in het mooie en fijne Antwerpen? Kijk dan eens op onze website. of neem contact op met Mattias de Baere of Maarten De Proost van ons kantoor in Antwerpen.