Skip to main content

Human Development

Persoonlijke groei met Mapstell

Een boeiende ontdekkingsreis die deuren opent naar persoonlijke groei en effectieve communicatie. Dat is hoe je de methodiek Mapstell het beste zou kunnen omschrijven. In dit artikel duiken we in de kern van Mapstell, verkennen we waarom het zo effectief is, en bieden we inzichten over hoe het kan worden toegepast in de praktijk. Lees verder om te begrijpen waarom dit niet alleen een instrument is, maar eerder een kompas dat je begeleidt op je weg naar succes.

Wat is Mapstell?

Mapstell is niet ‘gewoon’ een methodiek; het is een instrument waarmee je anderen op een dieper niveau leert kennen. Het biedt inzicht in persoonlijkheidstypes, communicatiestijlen en motivatiefactoren. Door middel van visuele ‘landkaarten’ (verwijzend naar de maps in Mapstell), biedt het een helder overzicht van individuele eigenschappen en geeft het richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Waarom is het effectief?

Wat Mapstell onderscheidt, is de diepgaande benadering van persoonlijke ontwikkeling. Het gaat verder dan oppervlakkige observaties en biedt een holistisch perspectief op de individuele psyche. Door de veelzijdigheid van Mapstell kunnen professionals niet alleen hun sterke punten benutten, maar ook werken aan het verbeteren van zwakkere aspecten. Deze diepgang maakt het een krachtig instrument voor groei, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Hoe werkt Mapstell?

De toepassing begint met zelfreflectie. Door het invullen van een gedetailleerde vragenlijst krijg je inzicht in het gedrag rondom je persoonlijkheidstype. Vervolgens worden deze inzichten vertaald naar visuele maps, waardoor je een duidelijk overzicht krijgt van je sterke punten en ontwikkelingsgebieden. Het gebruik van Mapstell beperkt zich echter niet tot individuen; teams kunnen ook profiteren van het begrijpen van elkaars maps. Hierdoor kunnen ze communicatie en samenwerking onderling versterken.

Wat is het verschil met de DISC methode?

Terwijl de DISC-methode zich concentreert op gedragsstijlen, gaat Mapstell verder en richt het zich op de diepere drijfveren en motivaties die deze gedragsstijlen beïnvloeden. Het biedt een breder scala aan inzichten, waardoor het niet alleen geschikt is voor professionele ontwikkeling maar ook voor persoonlijke groei. Het is als het verschil tussen een reguliere plattegrond en een navigatiesysteem dat je door de kronkelige wegen van je innerlijke zelf leidt.

Plaats je met Mapstell niemand in een ‘hokje’?

Een veel voorkomende zorg bij persoonlijkheidsmethoden is dat ze mensen in rigide categorieën plaatsen. Mapstell vermijdt deze valkuil door de complexiteit van de menselijke persoonlijkheid te omarmen. De maps zijn dynamisch en evolueren met de persoon, waardoor ruimte ontstaat voor groei en verandering. Het doel is niet om te categoriseren, maar om te begrijpen en te faciliteren.

Hoe brengen wij Mapstell bij Perfact in de praktijk?

Bij Perfact zetten we deze methodiek in als een krachtig instrument in coaching gesprekken, waarbij we professionals begeleiden op zowel carrière- als persoonlijk vlak. Door de individuele maps te integreren binnen onze coaching programma’s, bieden we op maat gemaakte begeleiding die aansluit bij de unieke behoeften van elke professional. Het resultaat is niet alleen verbeterde prestaties op de werkvloer, maar ook een versterkt gevoel van eigenwaarde en welzijn.

Stippel een route uit op jouw eigen kaart

Mapstell biedt dus een unieke benadering van persoonlijke ontwikkeling die verder gaat dan traditionele methoden. Het is een kompas dat je gidst door de complexe kaart van je eigen persoonlijkheid en die van anderen. Wil je de kracht van Mapstell zelf ervaren? Karina en Jean, onze transformationele coaches bij Perfact Human Development, nemen je graag mee in de wondere wereld van Mapstell. Neem de eerste stap naar groei en meld je aan voor een workshop die de deuren opent naar een betere versie van jezelf.

Vraag mij alles over Mapstell!

Karina Peters-Jeurissen |  Sr. Transformationele Coach & Management Consultant

Case13 juni 2024

Lean Assessment: de eerste stap naar continue verbeteren

Voor veel organisaties is het een herkenbaar gegeven: er zijn zoveel handmatige oplossingen, afwijkende workflows en extra systemen in het leven geroepen dat het proces er niet efficiënter maar juist...
Case12 december 2023
Succesvolle turnaround bespreken

Hoe sterke consultancy leidt naar een succesvolle turnaround

Dit project was er een met de hoofdletter P. De P van project, maar ook van Perfact – tijdens deze succesvolle turnaround voor het concern INEOS Phenol Belgium kwamen onze...