Skip to main content

Afgelopen maand voegde Tim Smeets zich bij ons team. Als accountmanager vormt hij samen met Edwin de Jager en Maria Semenova het accountteam van Duitsland. We namen een momentje om hem beter te leren kennen, zodat we hem aan jullie kunnen voorstellen. Dit is Tim!

Tim werd 26 jaar geleden op een steenworp afstand van Abshoven geboren – namelijk in de wijk de Kluis, Geleen. Hoewel hij daar zijn hele jeugd door heeft gebracht, besloot hij na de middelbare school te gaan studeren in Aken. Vanuit zijn interesse voor verduurzaming koos hij daar voor de studie Technische Milieukunde (Umweltingenieurwissenschaften). Een opleiding gericht op engineering, maar dan vanuit het perspectief van duurzaamheid. Na deze met succes te hebben afgerond, vulde hij zijn diploma nog aan met de master Milieuprocestechniek.

Commerciële functie

Vlak na zijn afstuderen werd Tim door Perfact benaderd voor een project bij een van onze opdrachtgevers. Toen dat geen match bleek te zijn, kwam er toevallig net een andere vacature vrij: accountmanager voor onze afdeling in Duitsland. Hoewel Tim van te voren niet echt een commerciële functie in gedachte had, was hij er wel enthousiast over toen het aan hem voorgesteld werd. Vooral de combinatie van mens en techniek sprak hem heel erg aan. Een paar gesprekken later wisten hij en onze collega’s het zeker: deze rol is absoluut voor Tim weggelegd.

Hoewel hij na zijn studententijd wel even moet wennen aan de gestructureerde dagen op kantoor,  heeft hij zijn eerste weken bij Perfact als heel prettig ervaren. Vooral de menselijkheid van de organisatie spreekt hem heel erg aan. Perfact heeft volgens hem een duidelijke missie en visie, maar we verliezen elkaar als collega niet uit het oog. De collega’s van Tim nemen hem als mens serieus, en hij werd vanaf dag 1 al volledig meegenomen in alle werkzaamheden.

Pub quizes en frikandellen

Tijdens zijn studie heeft Tim zijn vriendin leren kennen. Na een hele tijd op en neer gerezen te hebben, woont hij nu zelf ook in Aken. Hij spreekt naast Nederlands en Limburgs dan ook vloeiend Duits. Zijn eigen familie woont inmiddels in België. Waar hij het liefst zou willen wonen, zou hij niet kunnen zeggen. “Elk land heeft wel zijn plus- en minpunten. In Nederland is alles wat minder hiërarchisch en zijn de mensen wat losser in de omgang. Maar in Duitsland zijn de zaken vaak wel wat strakker geregeld”, zegt Tim. Een combi van alles is voor hem dan ook perfect. “Op mijn bord vind je Duitse frietjes, Belgische mayo en Nederlandse frikandellen”, voegt hij toe. “Het beste van drie werelden!”

In zijn vrije tijd is Tim druk bezig met verschillende sporten (onder andere fitness, handbal, voetbal). Maar ook zijn nieuwsgierigheid kenmerkt hem. Hij is gek op weetjes en kan een pub quiz op zijn tijd zeker waarderen. Daarnaast ontwikkelt hij ook graag regelmatig nieuwe skills, en zou hij graag in de toekomst nog verschillende vormen van kluswerk op een avondschool willen leren. Ook van tuinieren komt Tim helemaal tot rust.

Tims enthousiasme en nieuwsgierigheid zijn een mooie aanvulling op ons team. We wensen hem heel veel succes en vooral veel plezier in zijn nieuwe functie!