Skip to main content

Op vrijdag 30 september vond ons allereerste Kennisevent voor onze opdrachtgevers en partners plaats. Een event waar we vooral wilden inspireren, kennis wilden delen en de verbinding wilde opzoeken. Onze opdrachtgevers waren het unaniem eens met elkaar: dit kennisevent was een daverend succes.

“De enige wijsheid die echt telt is weten dat je niets weet.” Een uitspraak van Socrates waar we onze uitnodiging mee begonnen een paar maanden geleden. Doelend op het feit dat hoeveel kennis we ook bezitten, de toekomst niet kunnen voorspellen en dus eigenlijk niets weten… Hoe gaan we om met veranderingen in dit huidige digitale en technologische tijdperk? Dat onderwerp stond vooral centraal tijdens het kennisevent.

Singularity

Onze inspirerende spreker Stephan van den Broek, medeauteur van het boek ‘Management of Singularity’, dat maandenlang het best verkochte managementboek in Nederland was, beet vol enthousiasme het spits af. Het begrip singularity houdt in dat de mens niet meer in staat is om computers en robots te begrijpen en dat computers eigenlijk de menselijke intelligentie overschrijden. Door de huidige technologische ontwikkelingen komt dit dichterbij dan ooit. “We zitten midden in de 4e industriële revolutie, maar de 5e dient zich eigenlijk al aan. Het gaat dus niet meer om de snelheid van de verandering maar de verandering van de snelheid. Daardoor passen traditionele managementsystemen eigenlijk niet meer in deze tijd en is de manier waarop organisaties georganiseerd zijn niet flexibel genoeg om te reageren op veranderingen”, geeft Stephan aan.

Aan de ronde tafel

Hoe gaan organisaties dan om met huidige veranderingen in dit digitale tijdperk? Wat doen zij hier mee en waar lopen ze tegen aan? Voor deze vraagstukken was het tweede gedeelte van het event ingericht. In de vorm van rondetafelsessies, waar enkele van onze opdrachtgevers als tafelgast fungeerde. Zij werden begeleid en geïnterviewd door Wim Raaijen, hoofdredacteur bij Industrielinqs en in deze opzet de host van het event. Door de diversiteit aan tafelgasten, was er ook een verscheidenheid aan onderwerpen die ter tafel kwam. Iedere tafelgast had zijn of haar eigen redenen om zich aan te passen aan de verandering met bijbehorende snelheid. Veel creatieve invullingen werden met elkaar gedeeld. “Vaak zet de noodzaak aan tot anders denken en creatief te zijn in het zoeken naar oplossingen”, aldus Yvonne Paulussen, Director of Change bij Vekoma en één van de tafelgasten. “Het was een interessante bijeenkomst en goed om eens van andere binnen de industrie te horen waar ze mee te maken krijgen en hoe ze hier mee om gaan”, vervolgt Yvonne.

Het event eindigde met een informele afsluiting in onze bar ‘De Heeren van Abshoven’, waar iedereen de gelegenheid kreeg om na te praten over het event of om een connectie te leggen. “Het was een inspirerend event waar vooral de spreker Stephan stof tot nadenken gaf. Daarna was het fijn om meer te leren over hoe andere organisaties handelen en omgaan met bepaalde onderwerpen. Leuk om zo de verbinding met elkaar te leggen”, aldus één van onze opdrachtgevers Daniel Kappes van Thomas Regout International die deelnam aan dit event.