Skip to main content

Inmiddels hebben we accountteam Jilke en Roel en dat van België aan jullie voorgesteld. Deze keer is het de beurt aan team Zuid, het leukste en gezelligste team van Perfact (hun woorden, niet die van ons).

Wanneer de teamleden allemaal antwoord hebben gegeven op de vraag welk persoonskenmerk het meest bij ze past, moeten ze lachen. Ze vinden zichzelf allemaal een mensen-mens. “Eigenlijk is dat ook gewoon zo”, vult Fred aan. “Gelukkig maar, want dat is in ons vak ook essentieel.”

Dreamteam

Team Zuid bestaat uit Fred (36), Niels (33), Sylvana (24) en binnenkort ook Noëmi (26).  Fred neemt vanuit zijn functie als regiomanager een coördinerende rol op zich en is de eindverantwoordelijke binnen zijn team. Hierin wordt hij ondersteund door accountmanagers Niels en Sylvana. Samen houden zij zich bezig met multidisciplinair projectmanagement en recruitment. Hiervoor houden ze nauw contact met zowel de opdrachtgevers als collega’s – om mee te denken bij verschillende hulpvragen van organisaties, maar ook om de potentie van collega’s goed in de gaten te houden en daarop in te spelen wanneer de kans zich voordoet.

Vanaf half juli komt Noëmi het accountteam versterken. Zij is net klaar met haar studie facilitair management en komt haar ‘people-skills’ bij ons inzetten om Niels en Sylvana te ondersteunen bij het werven van nieuwe collega’s en het begeleiden van bestaande medewerkers bij onze opdrachtgevers in de regio.

Waar Fred thuis vooral druk is met zijn dochtertje van 1 (en een zoontje op komst!), hebben Niels en Sylvana ieder hun tijd gestoken in het verbouwen van een huis. Qua hobby’s lopen ze uiteen (motorrijden, voetballen, shoppen en stappen), maar één ding hebben ze zeker gemeen; genieten van het bourgondische leven. Een hobby die overigens goed van pas komt op onze wekelijkse vrijdagmiddagborrel.

Veel poetsen, ook lullen

De echte ‘perfacter’ bestaat, zegt Fred. Hoe die eruit ziet? Vooral iemand met humor, maar ook een nuchtere, harde werker die bereid is om in zichzelf te investeren om verder te komen. “Wij zijn geen ‘jasje-dasje’ mensen, dat past ook niet bij onze opdrachtgevers in deze regio. We komen binnen met een “enne jong”, drinken samen een kop koffie en gaan daarna meteen aan de slag. Daar mag best een beetje slap bij worden geouwehoerd, zolang we samen maar goed werk op blijven leveren.”

“Ik denk dat het vooral belangrijk is dat we onszelf niet al te serieus nemen”, vult Niels aan. “Die nuchterheid zorgt er ook voor dat de focus echt op het helpen van de opdrachtgever ligt. We bouwen liever aan een langdurige, duurzame relatie dan dat we even snel een opdracht ‘scoren’. Dat maakt dat we sommige opdrachtgevers bijna als een soort collega’s zijn gaan zien – daardoor kunnen we prettig samenwerken.”

Niet alleen met opdrachtgevers bouwt het accountteam een duurzame relatie op, maar ook met hun medewerkers. “In tegenstelling tot veel consultancy- en detacheringsbureaus, hebben onze collega’s allemaal hun eigen contactpersoon”, vertelt Sylvana. “Dat begint al bij het werven en het plaatsen bij de opdrachtgever, en gaat verder met begeleiding en coaching gedurende de loopbaan bij Perfact. We vinden het belangrijk dat iemand op zijn plek zit, zijn capaciteiten optimaal kan benutten en zich blijft ontwikkelen. Een vast aanspreekpunt is dan echt wel een mooie meerwaarde en houdt de drempel laag.”

Familiaire sfeer

Hoe Perfact er over vijf jaar uitziet? Daar hoeft Fred niet lang over na te denken. “Perfact groeit en dat is ook mooi, maar we willen absoluut voorkomen dat collega’s zich hier een nummertje gaan voelen. Dat past ook niet bij onze cultuur. We werken er hard aan om de familiaire sfeer erin te houden.” Ook om die reden zijn ze blij dat Noëmi binnenkort het team komt versterken – zo blijft er voldoende tijd en ruimte om iedereen de aandacht te geven die ze nodig hebben.

Binnen het accountteam wordt er regelmatig flink gelachen. “Dat is ook goed”, vindt Niels. “We verzanden vaak in het werk en moeten soms echt prioriteiten stellen. Dan is het niet leuk als je super serieus tegen elkaar gaat doen. Even vijf minuten over iets onzinnigs lachen haalt een beetje de druk van de ketel.” Daarnaast moeten ze ook hun best doen om níet om elkaar te lachen. Sylvana: “wij hebben ook echt zo’n humor die niemand snapt. Een keer moest iedereen een video inspreken met een kerstboodschap. Alle anderen hadden een normaal, leuk filmpje, en wij kwamen weer met iets geks dat alleen wij grappig vonden. Achja, onze collega’s zijn het inmiddels wel van ons gewend.”

Of het nu gaat om een goed gesprek bij een kop koffie, het lachen om flauwe grappen of het inspreken van een kerstboodschap, Team Zuid staat klaar voor zowel opdrachtgevers als collega’s. Deel uit maken van het Perfact team in Limburg (of daarbuiten)? Check dan snel onze vacatures – wie weet zien we je binnenkort verschijnen op een van onze vrijdagmiddagborrels!